Sproglige udfordringer har store sociale og læringsmæssige konsekvenser for de ramte børn. Men det behøver ikke føles som en byrde at arbejde med børns sproglige udvikling og læring, det kan både være sjovt og føles som en leg. Kombinationen af forskning og praksis er en metode, der bringer værdi til arbejdet med børns sprog. I Sprogeriet har vi en vision om at skabe de bedste forudsætninger for børns sproglige udvikling og vores forskningsbaserede værktøjer er udgangspunktet for, at dette er en mulighed.

STIMULERING AF BØRNS SPROGLIGE UDVIKLING

S

progeriet udvikler forskningsbaserede værktøjer til at stimulere børns sproglige udvikling. Forskning er essentiel for udviklingen af værktøjerne. Sprogeriet tror nemlig på, at der skabes en større effekt ved træning af sprog, når praksis og den fremmeste forskning kombineres. De endelige værktøjer tilbydes eksempelvis som brætspil og app’s, så det er sjovt, motiverende og meningsfuldt for børnene at være med. Værktøjerne tilbydes til børn helt ned til 1 års alderen, fordi det er vigtigt at arbejde med deres sprog så tidligt som muligt, for at kunne gøre den største forskel. Sprogeriet tilbyder derudover workshops i hvordan værktøjernes indhold  konkret bruges i forbindelse med forskellige aktiviteter. Målet i Sprogeriet er at gøre det lettere, sjovere og mere håndgribeligt for børn og voksne at skabe resultater sammen. Der er samtidigt et ønske om, at bidrage til at gøre arbejdet med børn og sprog mere effektivt og fagligt tilfredsstillende for pædagogerne.

 

Læs mere om Sprogeriet på sprogeriet.dk 

Personerne bag

C

amilla Nellemann og Helene Cooper Larsen er begge uddannet i Audiologopædi på Syddansk Universitet. De bor begge to på Fyn og derfor holder Sprogeriet også til i Odense, som det har gjort siden opstarten i 2016.

Camilla og Helene har fulgt hinanden på uddannelsen i Audiologopædi. De har gennem deres specialetid og deres efterfølgende arbejdsliv altid haft en nysgerrighed omkring, hvordan man kan undervise børn med tale- og sprog- vanskeligheder i samspil med forskning på området. Det er netop denne nysgerrighed der skaber grund for, hvorfor Sprogeriet opstod.