“I et præstationspræget samfund er der et stigende pres på unge mennesker, både fagligt men også socialt. Presset mener vi i Meptek kan håndteres bedre ved at arbejde med de unges præsentationsteknikker. Det gør vi med brugen af virtual reality. Her har vi mulighed for at give de unge et 360 graders indblik og dermed hjælpe dem med at skifte de negative tanker ud med positive – det styrker både hvordan de unge fremlægger, men måske endnu vigtigere, så styrker det deres selvværd.”

360 GRADER RUNDT OM UNGES PRÆSENTATIONSTEKNIKKER 

M

eptek arbejder med at forbedre unges præsentationsteknikker, og den særlige måde de gør det på er ved at bruge virtual reality. Metoden, der indeholder et 360 grader kamera og VR briller, er med til at skabe forbindelse mellem hvad de unge tænker om sig selv når de fremlægger, og hvordan det rent faktisk opleves og ser ud. På den måde øges indlæringen og der skabes en sjov ramme omkring fremlæggelser. Meptek står for Mundtlig Eksamens Præsentations TEKnik, hvor det primære formål er at hjælpe de unge, som skal op til eksamen og gøre dem mere parate til at tage skridtet videre. De tilbyder både workshops for hold, eksempelvis skoleklasser, eller én-til-én undervisning, begge i forbindelse med eksamensperioder.
Ved at arbejde med motivation, selvtillid, overbevisning, fremlæggelse og fremtoning har Meptek et mål om at give de unge et fagligt såvel som et socialt løft.

Læs mere om Meptek på meptek.dk 

Personerne bag

J

akob Friis har lige færdiggjort sin uddannelse i Leisure Management på professionshøjskolen Absalon. Ud over at dedikere sig selv til Meptek er han til daglig også Project Manager i Ung og Iværksætter, hvor han er med til at skabe opmærksomhed på socialt iværksætteri for unge og gøre det til en mere attraktiv uddannelse at tage.

Nicolaj Sand har som Jakob også en uddannelse i Leisure Management, som han færdiggjorde på University College Sjælland. Ved siden af Meptek er han sammen med Jakob involveret i Ung og Iværksætteri. Her er Nicolaj co-founder og partner.

Meptek fik sin start i 2016 i Nykøbing Falster, hvor både Jakob og Nicolaj bor. Jakob har primært ansvaret for udviklingen af virtual reality, hvor Nicolaj er daglig leder i organisationen.
Med Meptek har de i foråret haft et samarbejde med Guldborgsund kommune i forbindelse med projektet ‘Udkandsguldet’. Formålet med projektet var, at udvikle elever i udskolingen til at få mere selvtillid og give et løft i karaktergennemsnittet. Dermed får flere unge i kommunen mulighed for at tage en ungdomsuddannelse.