“De unge vokser både socialt og fagligt gennem det fælles tredje, som hos os er musikken. Vi giver de unge en stemme, og vi møder dem i øjenhøjde. Samtidig giver vi dem nogle sociale, musikalske og danskfaglige færdigheder, som de kan tage med sig videre i andre livsarenaer. Vi drømmer om at skalere op og udbrede vores arbejde til andre områder i Danmark.”

SOCIALT OG FAGLIGT BOOST FOR UNGE I UDSATTE BOLIGOMRÅDER GENNEM RAP OG HIPHOP.

L

ivsbanen er en folkeoplysende forening, der driver musikstudier for unge i alderen 13-18 år. Det er primært socialt udsatte unge med andre etniske baggrunde end dansk, som benytter foreningens gratis musikundervisning inden for rap. I Livsbanens studie i Husum underviser professionelle og upcoming rappere de unge i at skrive, performe og indspille deres eget musik, og de er samtidig rollemodeller for de unge. Det er Jespers målsætning, at Livsbanen skal blive økonomisk bæredygtig for på den måde at kunne etablere sig i andre udsatte områder i hele Danmark.

FNs Verdensmål

 

Jesper og Livsbanen arbejder for at booste unge i socialt udsatte boligområders faglige, sproglige og sociale kompetencer gennem undervisning i rapmusik.

Læs mere om FNs Verdensmål her.


 

Læs mere om Livsbanen på Livsbanen.dk

Personen bag

L

ivsbanens kreative leder, Jesper Wildmand, har rødder i hiphop-kulturen fra sin livslange karriere med udgivelser, turnéer og koncerter som dansk hiphop-pioner i MC Einar – den første gruppe i Danmark, der rappede på dansk. Hans erfaringer bygger på, at hiphop-kulturen kan skabe et rum, hvor børn og unge bliver en del af et fællesskab samt udtrykker og rykker sig personligt, socialt og fagligt. Selv har han som ung rod oplevet, hvordan hiphoppen har haft en skelsættende positiv indvirkning på hans liv, og denne indvirkning ønsker han at videreføre til andre børn og unge i udsatte positioner. Han vil være med til at give dem muligheder, håb og troen på deres drømme. Jespers tilgang til arbejdet med børn og unge har udgangspunkt i den gode relation og musikken som brobygning til en positiv livsbane.