“Når vi føler os bedre tilpas fysisk og psykisk, så tror vi mere på os selv. Vi ser mere positivt på vores muligheder. Vi overkommer mere og har mere energi. Vi har mere at komme med og mere at give af. Vi bliver bedre til at håndtere modgang og får generelt et mere positivt syn på livet. Derfor er det så vigtigt at hjælpe børn med et sundt vægttab.”

GIVER BØRN OVERSKUD OG GLÆDE GENNEM SUNDT VÆGTTAB

I

Danmark er hver femte barn overvægtigt, og for rigtig mange af disse børn er de ekstra kilo et rigtig stort problem. De udtaler selv, at de oplever mobning og en stor grad af ensomhed.

FitforKids er et tilbud til overvægtige børn. Det er en frivillig forening, der tilbyder gratis sundhedsforløb til børn mellem 7-15 år og deres familie. FitforKids er ikke bare opskriften på en slankekur, som barnet skal følge. Det handler snarere om at gå mere holistisk til værks og inddrage motion, kost og sågar familien i barnets indsats for at tabe sig.

FitforKids’ vægttabsprogram er udviklet i tæt samspil med ernæringseksperter, fitnessinstruktører, læger, psykologer og pædagoger. Det består af fem moduler; fra livsstilsvejledning og fysisk udfoldelse til motivationsprogram og belønning. FitforKids vil gerne udvikle sig til at være et landsdækkende, gratis og permanent vægttabstilbud.

Personen bag

P

elle Plesner, 43 år, bor i Vanløse med sin familie. Han er uddannet jurist, men han lagde den karriere på hylden i 2007. I stedet uddannede han sig til fitness-instruktør og efter have vikarieret på et hold, der skulle hjælpe børn med at tabe sig, vidste Pelle, hvad han skulle bruge sin tid på. Han ville skabe Danmarks bedste vægttabsprogram for børn og deres familier. Det blev startskuddet til FitforKids. Han er overbevist om, at at det er effekten af vægttabet og ikke bare vægttabet i sig selv, der gør en forskel.