“For få piger kan identificere sig med brugen af og interessen i IT. Dette kan skyldes at læringstilgangen til IT og teknologi ikke tilgodeser pigers måde at lære på. Dette kan på sigt medvirke til at de ikke kan følge med i den teknologiske udvikling. Derfor har jeg skabt DigiPippi, som er et socialt og digitalt fællesskab for piger med interesse for teknologi og IT. Her møder pigerne rollemodeller samt artikler og videoer om teknik – på pigernes egne præmisser”

ET FÆLLESSKAB FOR PIGER MED INTERESSE FOR TEKNOLOGI OG IT – PÅ DERES PRÆMISSER

D

igiPippi er en internetbaseret portal. Portalen stræber efter at møde pigerne i øjenhøjde på en måde der gør IT og teknologi relevant og interessant for dem.

FNs Verdensmål

 

Eva og DigiPippis målsætning er at fremme interessen af, og  brugbarheden ved, IT og teknologi for piger. Deres mål er at skabe større lighed mellem mænd og kvinder i IT- og teknologibaserede uddannelser og jobs.

Læs mere om FNs Verdensmål her.


På portalen vil pigerne endvidere blive præsenteret for kvinder der har skabt en karriere indenfor IT og/eller teknologi, og pigerne vil på den måde kunne identificere sig med de IT-professionelle kvinder.

Kvinderne vil således fungere som rollemodeller for piger der deler deres interesser.

Gennem DigiPippi-fællesskabets chats, fora og sociale offline begivenheder vil pigerne kunne udleve, udvikle og udvide deres interessere for IT og teknologi med andre ligesindede.

Personen bag

E

va Fog er 36 år og uddannet ved Rudolf Steiner Børnehaveseminariet. Hun bor i København med sin kæreste og arbejder som konsulent, blogger og er formand for foreningen DigiPippi. Eva var bare 10 år gammel, da hun første gang stiftede bekendtskab med en computer. Siden da har hun haft stor passion for teknologi.

Igennem sine år som SFO-pædagog i et multimedieværksted har Eva observeret hvor stor forskel der er, på den fremgangsmåde hvorpå drenge og piger møder IT og teknologi. Eva savnede desværre tiden til fordybelse, som hun så pigerne havde et stort behov for – og derfor skabte hun DigiPippi. Her mødes pigerne i øjenhøjde, og på deres præmisser udforskes den vide verden af IT og teknologi.