“Børn og forældre har et fælles ansvar i børns trivsel, såvel i hjemmet som i skolen. Derfor er det vigtigt at tilbyde et forebyggende forløb mellem skole, forældre og børn.  I Byg Bro Skab Ro har vi skabt et læringsrum for børn og deres forældre. Her bliver de bedre til at tale om følelser og behov. Det styrker familiefølelsen, gensidig forståelse og skaber ro. Forløbet er målrettet indskolingen, der i samarbejde med forældrene, gør det muligt at styrke børns selvværd og selvtillid og give dem en indre ro – som afspejler sig i klasseværelset med højnet trivsel, fællesskab og indlæring.

12 UGERS FORLØB MED FØLELSER I CENTRUM

B

yg Bro Skab Ro er et 12 ugers forløb, der har til formål at bygge bro mellem forældre og børn. Et forløb hvor der er plads til børns følelser og dermed mulighed for at de kan opnå en indre ro. Forløbet er tilrettet skoleklasser, hvor samarbejdet med forældrene kan være med til at skabe ro i klasseværelset. Forløbet er bygget op omkring 3 temaer: følelser, teater og sport – hvor de lærer at forstå, vise og reagere på følelser. Øvelser i mindfulness er gennemgående, da de hjælper børnene med at finde roen i sig selv bl.a. ved brug af sansestimulering og dialog. Til forløbet er der også udviklet en værktøjskasse henvendt forældrene og børnene, de kan bruge derhjemme. Her skal spil og samtalekort hjælpe familien med at skabe forbedret dialog om  følelser. Det er samtidigt muligt for dem at udfolde deres kreativitet og sammenhold. Målet med Byg Bro Skab Ro er at børn, forældre og skolen skal tale et universelt sprog, for at skabe både indre og ydre ro i barnet og dets omgivelser. Dette gøres ved at skabe gensidig forståelse og tillid mellem forældre og børn som skaber et fundament, der er med til at styrke barnets selvtillid og selvværd.

 

Læs mere om Byg Bro Skab Ro på facebook.dk/bygbroskabro 

Personerne bag

C

harlotte Mouyal er uddannet Life Coach og Mindfulness Instruktør og har altid haft en passion for at arbejde med børn og unge, som hun blandt andet har gjort i form af familieretreats og børneforløb.

Luise Thye-Østergaard har en baggrund i Economic Marketing fra CBS og Coaching fra Copenhagen Coaching Center. Hun har længe arbejdet målrettet med at fremme trivsel hos børn specifikt og familien generelt, og har skrevet et udvalg af bøger omkring børn og forældreskab.

Byg Bro Skab Ro er en ny organisation der så sin start tilbage i marts 2018. De har dog allerede gennemført deres første pilotprojekt med en 2. Klasse i Gentofte Kommune.  Forløbet var så succesfuldt, at et nyt startede op skoleåret efter.